Održan prvi Antunovski hod za mlade u Zagrebu

Inicijativa „Antunovski hod za mlade” održana je u petak 7. lipnja. Mnogobrojni mladi hodočasnici hodali su od svetišta sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu sve do svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Na trgu je održan igrokaz putem kojeg su mladi vjernici komunicirali prisutnima snagu svoje vjere.

Program hodočašća započeo je u 18 sati na Svetom Duhu gdje su mladi imali mogućnost čašćenja relikvija sv. Antuna Padovanskog nakon čega je uslijedila večernja misa.Nakon mise započeo je „Antunovski hod za mlade”. Mnogobrojni mladi zaputili su se prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je održana ulična evangelizacija u obliku animacijskih pjesama i igrokaza kojim su mladi prikazali svoju vjeru i Isusovo preuzimanje čovjekovih grijeha.

Zatim je uslijedio hod do samostana hercegovačkih franjevaca u Dubravi gdje se molila molitva Večernje sv. Antuna te su hodočasnici nastavili prema svome cilju, odnosno svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.


“Božji Duh čini čuda u Crkvi i po Crkvi, nama njezinim krhkim članovima. Njegova su čuda uvijek dijelom vidljiva jer ono što Bog stvara u srcu svakoga čovjeka znano je samo Njemu, često nepotpuno i samom čovjeku. Imajući ovu stvarnost pred sobom teško mi je potpuno odgovoriti na pitanje kako je bilo? To znaju sudionici hoda, to znaju oni koji su promatrali hod kao prolaznici na našim ulicama ili pratili hod preko naših objava. S druge strane, ne mogu ne reći da ne vidim da je bilo odlično! Prvi Antunovski hod kojim smo željeli učiniti nešto više za naše mlade, za naše župe, grad bio je blagoslovljen prisutnošću mladih koji su se uključili svim srcem, kako to mladi znaju i mogu”; kaže fra Stjepan Brčina.

Izvor