Tečaj Filip 2019 - Zagreb, Sveti Duh

U organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja i radu sa mladima, pod vodstvom fra Stjepana Brčine i Evangelizacijske zajednice mladih „Sv. Maksimilijan Kolbe“, u župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu održana je duhovna obnova za mlade „Tečaj Filip“ od 15. do 17. studenog 2019. godine.


Župa sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh
Tečaj Filip 2019 ZagrebSkoro stotinjak mladih imalo je priliku slušati o temeljnim istinama katoličke vjere na jedan novi, kreativni način. „Tečaj Filip“ prvi je od tečajeva u Školi nove evangelizacije.

Sam tečaj nije tipična duhovna obnova, već model suvremenog i kreativnog naviještanja Evanđelja gdje se kroz povezane kateheze uči kako kroz igru, pjesmu i osobno svjedočanstvo naviještati osnovne tajne vjere. Kroz kreativne kateheze, dinamike, rad u grupama, pjesme, animacije, igrokaze, druženje molitvu, razmatranje Božje riječi i euharistiju, želi se potaknuti mlade da i sami budu evangelizatori – živi svjedoci svoje vjere u svakodnevnom životu, oni koji će hrabro u današnjem svijetu naviještati živoga Boga.
Tekst: Martina Eršeg