Ljudska spolonost - s. Ana Begić

U župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu je započeo ciklus predavanja o ljubavi i zaljubljenosti. U sklopu Duhovno duhovitih večeri koje vodi fra Stjepan Brčina ovaj je četvrtak predavanje otvorila sestra Ana Begić.


Nakon svete mise mladi su, u do kraja ispunjenoj kapelici Svetoga Duha, oduševljeno slušali sestru Anu, dominikanku i predavačicu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Njezina tema bila je „Ljudska spolnost istina i značenje“, a progovorila je o važnosti shvaćanja čovjekove spolnosti, kako je se danas pogrešno shvaća i odvodi mlade u krivom smjeru. Naročito se ta tema aktualizira približavanjem Valentinova koji je, baš kao i Božić, komercijaliziran.


Dotaknula se nekih važnijih dokumenata koji su objašnjavali smisao ljudske spolnosti, a među ostalim i dokumenata pape Ivana Pavla II. te pape Franje, ali i vlastitog iskustva koji su mladi s oduševljenjem i zanimanjem prihvatili. Svojim primjerom dala je nadu za sve one kojima je potrebno otkriti u kojem smjeru ići i kako najbolje prepoznati volju Božju koja nas jedina do kraja može ispuniti.Nakon predavanja uslijedilo je slavljenje i klanjanje Isusu pred Presvetim oltarskim sakramentom koji je sve prisutne ispunio svojim mirom i radošću. U dvorani samostana nastavljeno je zajedničko druženje.
Autor: Kristina Jozić