„Kad te Bog izuje iz cipela“ – svjedočanstvo Tanje Maleš

Na Svetom Duhu u punoj i raspjevanoj crkvi sv. Antuna Padovanskog sinoć je nastavljen ciklus predavanja o ljubavi i zaljubljenosti, a gost je bila Tanja Maleš, urednica Vjerskog programa Hrvatskoga katoličkog radija. Maleš je govorila na temu „Kad te Bog izuje iz cipela“, a s mladima je podijelila svoje osobno svjedočanstvo.

Na samom početku predavanja je otkrila što se krije iza samog naslova teme, a to je da je upravo ona ta koju je Bog izuo iz cipela. U svom pogledu na ljubav rekla je kako je „zanos nešto prvo što nas prati, ali to nije ljubav“. Pozvala je mlade da se uvijek usude tražiti više i dublje i da se ne zadovoljavaju onim površnim jer će taj zanos proći vrlo brzo.


Maleš nastavlja svoju priču i kaže kako je u jednom trenutku odlučila biti zauvijek sama i ne dopustiti da ju itko povrijedi, a bijeg je pronalazila u svom poslu. Međutim, u svom srcu osjećala je nemir, a kako kaže, samo po miru možemo znati da Božja ruka vodi naš život. Ona je odlučila sama kreirati priču svog života, ali Gospodin je imao drugi plan za nju.Upravo tamo gdje se skrivala, na svom poslu, Bog joj je poslao osobu s kojom će provesti život. Oduševljen njezinim emisijama, pisao joj je muškarac koji će uskoro postati njezin muž. Iako je bila vrlo oprezna, nakon susreta s njim vratila se kako kaže, „kao druga osoba“. Iako je prošla faze usamljenosti, samosažaljenja, mnoštva pitanja, sada svjedoči „Bog je strpljiv i uporan“.

Naglašava kako je u tim trenucima jako potrebno duhovno vodstvo, a njoj su pomogle sestre karmelićanke koje su joj uvijek znale ponuditi pravi savjet u pravo vrijeme.

U donošenju teških odluka bijeg se mogao učiniti kao najjednostavnije rješenje, ali kaže kako se samo treba osloniti na Božju snagu uz koju možemo sve, baš kako sveti Pavao piše u poslanici Korinćanima: „Dosta ti je moja milost“ i znala je da je u Njegovim cipelama najbolje.Kao i svaki put na susretima, nakon predavanja je uslijedilo klanjanje kao centar samog okupljanja mladih, a druženje je nastavljeno u dvorani.
Autor: Kristina Jozić