Duhovno duhovite večeri na sv. Duhu

Student/ica si? Radiš ili si nezaposlen/a? Nisi oženjen ili udana? Osluškuješ koji je tvoj životni poziv i potrebno ti je duhovno vodstvo svećenika? Imaš mnogo pitanja o vjeri, ali ne pronalaziš odgovore? Želiš upoznati mlade koji nasljeduju Krista i zajedno s njima rasti u vjeri? Želiš osjetiti radost zajedništva? Dođi na Duhovno duhovite večeri za mlade u župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu.


Duhovno duhovite večeri

Što Gospodin govori tebi? Na koji način želi da Ga nasljeduješ? Zbunjuje li te ponekad Evanđelje i ono što ti Gospodin poručuje? Imaš brojna pitanja na koja nemaš odgovore? Pitaš se kako je moguće biti duhovan i duhovit? Želiš živjeti radost Evanđelja i upoznati druge mlade na tome putu?


Teme su aktualne, zanimljive i bliske mladima, a možda će u tebi probuditi onaj sveti nemir koji će te potaknuti da živiš puninu svoga kršćanskog poziva!


Župa sv. Antuna Padovanskoga franjevaca konventualaca na zagrebačkom Svetom Duhu pravo je mjesto za tebe. Tamo se i ove akademske godine nastavlja ciklus Duhovno duhovitih večeri za mlade. Svakoga četvrtak u 19 sati slavi se misa za mlade, u 20 sati započinje susret, a nakon njega slijedi druženje i zabava u prostorima Samostana. Susrete vodi fra Stjepan Brčina, a animiraju ih članovi evangelizacijske zajednice Maksimilijan Kolbe.


Program uključuje slavljena Boga, tematske tribine, druženja i volontiranja te duhovne obnove i hodočašća. Riječ je o navještaju, dijalogu i zajedništvu uz misao vodilju: “Ako želiš, dođi i slijedi me” (Mt 19,21).