Evangelizacijska zajednica - Maksimilijan Kolbe

Prije otprilike godinu dana šačica mladih ljudi pod vodstvom fra Stjepana Brčine krenula je u avanturu osnivanja evangelizacijske zajednice. Tada još bezimena, mala zajednica počela je svoje djelovanje kroz zajedničke otvorene "Duhovno duhovite" susrete četvrtkom .

 

Tečaj Filip


Kako bismo kao članovi bolje razumjeli svrhu molitve i zajedništva prošli smo kroz trodnevnu duhovnu obnovu "Tečaj Filip" i time ojačali volju za osobnim, ali i zajedničkim napretkom.

Skupine

Unutar zajednice podijelili smo se u nekoliko skupina sa različitim zadacima. Nekoliko djevojaka činilo je kreativnu skupinu koja se brinula oko izrade ukrasa i uređenja oltara kako bi ukupni doživljaj i ugođaj bio što bolji. Dečki su oformili multimedijsku skupinu koja se bavila snimanjem, slikanjem i uređivanjem Instagram i YouTube stranica. Ostatak ekipe je u sklopu zbora pjevao i animirao susrete. Naravno često smo znali sugerirati i savjetovati jedni druge, ipak idemo prema istom cilju!

IMGP9125.JPG
WhatsApp Image 2019-09-24 at 17.42.46.jp

Duhovno duhovite večeri isprva nisu imale veliki odaziv, dolazilo bi svega desetak mladih, ali nijedan početak nije lagan tako da se nismo previše opterećivali! Ubrzo nakon Božića započeli smo sa serijom susreta o ljubavi. Svakim četvrtkom dolazilo bi sve više mladih tako da smo se s ponosom iz male kapelice preselili u župnu crkvu!

 

IMGP9167.JPG
IMGP9174.JPG

Kroz korizmeno vrijeme počeli smo s organizacijom prvog Antunovskog hoda mladih. Uz puno molitve, posta i odricanja izmolili smo od Gospodina snagu za 7 sati pješačenje, pjevanja,  slavljenja i naravno evangeliziranja svih koji su nam se našli na putu od sv. Duha do Sesvetski sela.

Radosnu i plodnu prvu godinu evangelizacijske zajednice zaokružili smo kampom za mlade na otoku Cresu. Pregršt duhovnog i duhovitog sadržaja ispunio je sve sudionike i otvorio njihova srca prema evangelizaciji i širenju radosti, neki od njih već su nam se pridružili! S početkom akademske godine krećemo i sa redovnim susretima četvrtkom, dođi i ti, nećeš se razočarati!

VBADROV_215
IMGP9409
VBADROV_150
WhatsApp Image 2019-09-24 at 19.56.11