Duhovno duhovite večeri 

Molitva. Pjesma. Radost. Šale. Prolazeći kraj crkve svetoga Antuna Padovanskoga, sigurno ste se zapitali što se to tamo događa?

Krenut ćemo od samog početka. Prije godinu dana rodila se ideja o otvorenim susretima mladih na svetom Duhu. Predvođeni fra Stjepanom Brčinom, okupljali smo se jednom tjedno i kroz kateheze, razgovor, klanjanje i pjesmu slavili Boga. Susreti koji su velikom brzinom donosili plodove trebali su i svoje ime. Nazvali smo ih "Duhovno duhovite večeri". Za taj naziv zaslužne su dvije stvari koje su  očite već iz samog naziva. Naime, osim što se podrazumijeva da su susreti duhovnog sadržaja, fra Stjepan svaku večer obilježi ponekim vicem, šalom, forom ili dogodovštinom.

 

Ta večer donosi nam i nešto više, više od našeg zajedništva, više od smijeha, više od pjesme. To je susret sa živim Bogom. Samim ulaskom u kapelicu osjeća se Božja prisutnost. Kateheze i svjedočanstva ljudi koji su iskusili što to znači svakodnevno susretati Boga u svome životu potiču na razmišljanje svakoga prisutnog.

 

Nakon kateheze dolazi najvažniji dio večeri. Susret s Isusom u euharistijskom klanjanju. Trenutak kada u tišini svoga srca možeš razgovarati s Bogom. Bogom koji ne osuđuje, koji ne ispituje, koji ne viče. S Bogom koji sluša, tješi i ljubi. Iako pjesma i slavljenje ispunjavaju kapelicu, srca su pred Bogom u tišini i molitvi.

 

Nakon blagoslova opet se malo zapjeva i  slavi Boga, sve u zahvalnosti za predivan susretu…
Druženje, kao posljednji dio susreta, je još nešto što daje poseban značaj Duhovno duhovitim večerima. Tada uz piće i grickalice razgovaramo o svemu. O susretu,  fakultetu, obvezama, životu i iskustvima. Sve je naravno popraćeno glazbom naših svirača koji su uvijek spremni s gitarama i harmonikom.

I to su „Duhovno duhovite večeri“. Jednostavne, ali ispunjene. Prvo Bogom, a onda i našim srcima.
 

 

Svaki četvrtak!

Sveta misa za mlade: 19:00 

Kateheza i klanjanje: 20:00 

Župa sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh 

 

Duhovno duhovite večeri - kateheza
Duhovno duhovite večeri - klanjanje
Duhovno duhovite večeri - druženje
Duhovno duhovite večeri-Ivan Grbešić
Duhovno duhovite večeri - druženje
Duhovno duhovite večeri
Duhovno duhovite večeri - kateheza
Duhovno duhovite večeri - Amorose
Duhovno duhovite večeri
Duhovno duhovite večeri
Duhovno duhovite večeri
veritas banner.png

Sveti Duh 31, Zagreb 10000

+385 98 197 33 18

centar.zvanje@gmail.com

stjepan.brcina@gmail.com

© budiFRAjer 2019.